Grovbrød

Har baket et nytt grovbrød - og som jeg har lovet inneholder dette innlegget flere bilder tatt underveis. Jeg baker fortsatt i Rømertopf - og kommer nok til å fortsette med det!

 

Sett Rømertopf i vann mens du lager deigen

Du trenger:

fersk gjær

vann

hvetemel

egg

sammalt rug grovmalt

helkorn hvete

linfrø

solsikkekjerner

havrekjerner

havregryn

 

 Løs opp 1/2 fersk gjær i en bolle, og tilsett 3 dl fingervarmt vann. Pisk et egg som tilsettes i gjærblandingen.

Mål opp 30 gr linfrø, 50 gr solsikkekjerner, 50 gr havrekjerner, 20 gr kli og 30 gr havregryn

 




bland korn/frø-blandingen sammen med gjærblandingen.

100 gr sammalt rug

80gr helkorn hvete

- rør deigen godt sammen

Hvetemel tilsettes til deigen er fast, men fortsatt litt "klissete" - strø over godt med hvetemel og settes til heving

 



Da er deigen ferdig, og Rømertopfen har trolig stått i vann i ca 10 minutter. Sett Rømertopf med lokk inn i kald ovn, og sett ovnen på 240 grader.

La ovnen nå 240 grader, og vent ytterligere 15-20 minutter - da har Rømertopf fått god varme og deigen har fått sin hevetid.

 

Tøm deigen over i den varme Rømertopfen

 

Dersom du liker en melet overside - strø over et tynt lag hvetemel - sett på lokket og inn i ovnen i 35 min på 240 grader.

 

Etter 35 minutter - skru ned ovnen til 160 grader - ta av lokket og la brødet stå uten lokk i 10-15 minutter

 

Deretter; et nydelig ferskt brød, med sprø skorpe.



 

La brødet avkjøle på rist i ca 1 time for å unngå "deigete" kjerne



Sunt og godt brød - Nyt!

 

2 kommentarer

Ann-Kristin

25.02.2013 kl.17:12

Dette brødet så jammen godt ut!! Er bittelitt fristet til å kjøpe meg sånn rømeltopfen jeg nå.. med lokket over ja.. da blir skorpen vel mye bedre enn vanlig grovbrød i brødform... Inspirert!!

Innholdet ellers er jo noe av det jeg selv har oppi ;-)

Klem fra Ann-Kristin

Nyt!

25.02.2013 kl.20:56

Ann: Ja, det er uten tvil den beste investeringen jeg har gjort på "bakefronten" Stekes med lokk den første tiden, og ta av lokket til brødet er ferdig stekt! Brødet blir lettere og saftigere jo mer hvetemel du bruker..

Skriv en ny kommentar

Nyt!

Nyt!

28, Sarpsborg

Mat som hobby, og ønsker dele noen erfaringer og gode matopplevelser. Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits