Skolebrød med vaniljekrem

 

I dag har jeg bakt skolebrød - ypperlig å ha i fryseren til gjester eller som kosemat på turer ute.

 

Du trenger:

en pakke gjær

100 gram smeltet margarin

3,5 dl melk

1 dl sukker

0,5 ts hornsalt

1 ts kardemomme

hvetemel

+ vaniljekrem som fyll

 

Dette er samme grunnoppskrift som på "hveteboller med vaniljehjerte" som ligger på bloggen min, så fremgangsmåten for å lage deigen finner du der!

 

Når deigen er hevet

 

Trilles den ut til en javn pølse og deles i emner som er litt større enn til en vanlig bolle (15 emner for skolebrød)

 

 

Trilles ut som vanlig bolle

 

og trykkes forholdsvis flat - legg en ts vaniljekrem i midten av bollen

 

Når de får hevet litt, anbefaler jeg å bruke en ts til å lage en grop under vaniljekremen så vaniljekremen siger ned i bollen.

 

Sett ovnen på 190 grader - stekes i 10-13 minutter, eller til bollen får en gylden brun overflate.

 

Siden jeg serverer med melis og kokos - pensler jeg ikke overflaten på bollen.







Ved servering - ta på melisglasur og kokos, og server med en kopp kakao eller nytraktet kaffe!

Nyt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Nyt!

Nyt!

28, Sarpsborg

Mat som hobby, og ønsker dele noen erfaringer og gode matopplevelser. Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits