Pizza i "steinovn"



Pizza kan lages i mange varianter - og i dag har jeg laget en porsjonspizza stekt p bakestein.

Det gir en spr og tynn bunn, og bruk det fyllet du selv nsker.

Idag har jeg brukt skinke, mais og champinjong - min favoritt!

Oppskriften er til en litt stor pizza, men lag gjerne to sm pizzaer av denne oppskriften

Frst;



lag pizzadeig

1 ss trr gjr

125 ml temperert vann

1 ss olje

3 toppede ss durumhvete

hvetemel til deigen er mettet

pga durumhveten vil deigen bli seigere og er lettere hndtere nr den skal flyttes

Lag pizzasaus:

en pakke knuste tomater med hvitlk og oregano

1 ts paprikapulver

0,5 ts chilipulver

0,5 ts malt stjerneanis







La blandingen koke i 5-10 minutter, i mens settes stekeovnen p 200-240 grader (obs hva bakesteinen tler) og sett bakesteinen inn i kald ovn.

Forbered



ost

skinke

mais

og del opp champinjong

etter 30 minutter kan deigen kjevles tilden er3-5 mmtykk- siden deigen skal flyttes m den vre helt ls fra underlaget, s bruk godt med mel.

Ta ut den varme bakesteinen, og str steinen med litt maismel for at deigen ikke skal feste seg.

Flytt deigen over p pizzasteinen - obs at bunnen raskt danner skorpe.



Ta p pizzasausen

revet ost

skinke

mais og champinjong



Og sett pizzaen inn i ovnen - steketid avhenger av grader p ovnen, men nr osten er gylden er den ferdig.



Nyt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Nyt!

Nyt!

28, Sarpsborg

Mat som hobby, og nsker dele noen erfaringer og gode matopplevelser. Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits