Pizza i "steinovn"



Pizza kan lages i mange varianter - og i dag har jeg laget en porsjonspizza stekt på bakestein.

Det gir en sprø og tynn bunn, og bruk det fyllet du selv ønsker.

 

Idag har jeg brukt skinke, mais og champinjong - min favoritt!

Oppskriften er til en litt stor pizza, men lag gjerne to små pizzaer av denne oppskriften

Først;



lag pizzadeig

1 ss tørr gjær

125 ml temperert vann

1 ss olje

3 toppede ss durumhvete

hvetemel til deigen er mettet

 

pga durumhveten vil deigen bli seigere og er lettere å håndtere når den skal flyttes

 

Lag pizzasaus:

en pakke knuste tomater med hvitløk og oregano

1 ts paprikapulver

0,5 ts chilipulver

0,5 ts malt stjerneanis







 

La blandingen koke i 5-10 minutter, i mens settes stekeovnen på 200-240 grader (obs hva bakesteinen tåler) og sett bakesteinen inn i kald ovn.

 

Forbered



ost

skinke

mais

og del opp champinjong

 

etter 30 minutter kan deigen kjevles til den er 3-5 mm tykk - siden deigen skal flyttes må den være helt løs fra underlaget, så bruk godt med mel.

Ta ut den varme bakesteinen, og strø steinen med litt maismel for at deigen ikke skal feste seg.

Flytt deigen over på pizzasteinen - obs at bunnen raskt danner skorpe.



 

Ta på pizzasausen

revet ost

skinke

mais og champinjong



 

Og sett pizzaen inn i ovnen - steketid avhenger av grader på ovnen, men når osten er gylden er den ferdig.

 



 

Nyt!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Nyt!

Nyt!

28, Sarpsborg

Mat som hobby, og ønsker dele noen erfaringer og gode matopplevelser. Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits