Kanelsnurr



I dag har jeg baket kanelsnurrer - tursøndag i morgen, og da er det godt med noe i ryggesekken!

 

Jeg har tatt utgangspunkt i den søte grunndeigen jeg har brukt blant annet her: (http://nyt.blogg.no/1360584578_skolebrd_med_vaniljek.html )

Som dere ser har jeg hornsalt i deigen - og det er viktig at det ikke brukes mer enn 1/2 ts så det ikke setter smak, likevel gir det ekstra hevet og luftig deig.

i tillegg har jeg denne gangen tilsatt 1 ss toro "ferskere bakst" - jeg er ikke sponset, men ønsker teste ut produktet og om det gir noen effekt!

 

La deigen heve i 30 minutter -

 

kjevl deigen til et rektangel (beklager uklart bilde)

 

Smør på ca 75 gr romtemperert margarin

og strø på sukker og kanel

 




Rull deigen sammen til en pølse - denne gangen ønsket vi store kanelsnurrer, og rullet derfor fra kortsiden. Dersom du ønsker mindre og flere kanelsnurrer, ruller du fra langsiden.

 

 

For store kanelsnurrer - skjæres det skiver på 1,5 - 2 cm brede skiver

Legg over på et stekebrett


 

Og klem lett over snurrene så høyden er 1-1,5 cm

Sett så til heving i ytterligere 30 minutter

 

Stekes på 180 grader til de er gylden brune - ca 12-15 min

 






 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Nyt!

Nyt!

28, Sarpsborg

Mat som hobby, og ønsker dele noen erfaringer og gode matopplevelser. Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits