Pizzasnurrer

 

Litt rester av karbonadedeig i kjøleskapet ble til pizzasnurrer som skal nytes på fjelltur. Uten stekeovnmuligheter på hyttetur er hjemmebakst ekstra verdifullt!

I dag har jeg testet ut toros pizzafyll med tacosmak i pizzasnurrer etter at jeg fant en pose i tørrskuffen. De ble faktisk gode. Tror det kunne blitt litt mye på en stor pizza, men på pizzasnurrer synes jeg de passet bra. Men smak og behag.

 

Først lagde jeg pizzadeig som til min vanlige pizza:

Du trenger:

Fersk gjær

vann

salt

sukker

olje

fiberfin

hvetemel

her har jeg i tillegg brukt ferskere bakst.

 

Løs opp gjæren i bollen, og tilsett 3 dl fingervarmt vann

- røres ut.

mens det røres tilsett en klype salt

1 ts sukker

3/4 ss olje

røres sammen.

Tilsett så 1 ss fiberfin

og 1 ss ferskere bakst

og resten hvetemel til deigen er mettet

 

Sett deigen til heving

 

- og start på fyllet


Brun kjøttdeigen, og tilsett pizzafyllkrydderet.



Tøm over en boks med kryddertilsatt hakkede tomater og 1 dl vann

og oppklippede peperonibiter

La blandingen koke i minst 15 minutter - til ønsket konsistens

 

Etter 30-45 minutter eller når deigen har dobbel størrelse, kjevles den ut på en godt melet plate.

Deigen hever ganske mye, så kjevl den 3-5 mm tykk. Husk godt med mel på platen, deigen blir lett å rulle etterpå

Smør fyllet javnt over hele fyllet

 

Dryss revet ost over, eller gjør som under, legg to rekker med skivet ost.

Dryss over litt mais og knust tacoskjell eller nachochips (her er det brukt nesten et tacoskjell

Rull deigen sammen fra langsiden

Litt klinete jobb, men del de i 1,5-2 cm tykke skiver og legg over på stekebrett.

Legg en liten osteskive på toppen av hver snurr som vist under.

Sett ovnen på 220 grader - og la snurrene etterheve til ovnen er varm

Stekes i 12-15 minutter - til osten er gylden og skorpen er sprø når du slår på den



Serveres med en gang, eller fryses og varmes i stsekeovn eller på bålet!

Nyt!



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Nyt!

Nyt!

28, Sarpsborg

Mat som hobby, og ønsker dele noen erfaringer og gode matopplevelser. Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits