Hvitløksrundstykker

Nå har det vært stille på min blogg en stund, fordi jeg har vært bortreist. Men det betyr ikke at jeg har lagt bloggen til side. Nå er jeg tilbake igjen!

I dag kommer en annen variant med hvitløksrundstykker!

Sist bakte jeg rundstykker med hvitløksmak i deigen, denne gangen ble det en annen vri!

Grunndeigen til disse rundstykkene passer absolutt best til rundstykker som skal tilsettes smak - ellers blir de kjedelig i smaken. Denne gangen har jeg laget hvitløksrundstykker, men grunndeigen kan også brukes til andre krydder eller smakstilsetninger.

 

løs opp en halv pakke gjær i en bolle

1 dl melk

1,5 dl vann

væsken skal ha fingertemperatur

tilsett 1/2 ts salt

1/2 ss olje

og hvetemel

 

Settes til heving i 30-45 min eller til deigen har dobbel størrelse

 

Trilles ut til steking - la emnene heve mens ovnen settes på 210 grader

Sett inn rundstykkene når ovnen er varm - stekes i 8-10 minutter. Obs at de skal "sette seg" men ikke bli brune

 

La rundstykkene avkjøles, og del de i to

smør på hvitløksmør og ost om ønskelig til gratinering

Stekes på 200 grader til osten har smeltet og hvitløksmøret blir lett sprøtt - ca 10 minutter

Pass på at stekebrettet står fra midt i ovnen eller høyere, så ikke undersiden blir brent

 

Server som tilbehør og nyt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Nyt!

Nyt!

28, Sarpsborg

Mat som hobby, og ønsker dele noen erfaringer og gode matopplevelser. Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits