Scones

 

I dag har jeg laget frokost scones. Det er så lett, og ikke minst raskt. I tillegg gir det en ekstra piff til helgefrokosten, med nybakt på bordet. 

Jeg laget en liten porsjon, med bare 6 scones, men oppskriften kan selvfølgelig dobles. Scones deigen er uten gjær, og inneholder varer du alltid kan ha tilgjengelig. Og kanskje det viktigste, det tar ca 20-25 minutter fra du tar frem bakebollen til varme scones er ute av ovnen. Altså - ingen tidkrevende prosess å få fersk bakst til søndagsfrokost i morgen!

Deigen kan fint oppbevares i kjøleskap til neste dag, eller ferdig scones kan fryses. 

 

Start med å sette ovnen på 220 grader - da er ovnen snart varm når du er ferdig med deigen!

Bland det tørre i en bakebolle:

4 dl hvetemel (evt mer om behov)

1 dl store havregryn

1/2 ts salt

2 ts bakepulver

Tilsett 

2 dl melk

ca 25 gr smeltet smør

 

Dersom deigen er klissete, tilsettes mer mel til deigen kan eltes uten at den klisterer seg til fingrene.

 

Del deigen i 6 like store emner og form de som en ball. Trykkes ut på stekebrettet til sirkler og ca 2 cm høye.

Stekes i forvarmet ovn på 220 grader i ca 12-15 minutter (avhenger av stekeovnen)

Serveres gyldne! 

Nyt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Nyt!

Nyt!

29, Sarpsborg

Mat som hobby, og ønsker dele noen erfaringer og gode matopplevelser. Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits