Kjøpt brød vs hjemmebakt brød - økonomi

 

Hei igjen alle sammen!

 

Som jeg nevnte tidligere, vil jeg i tillegg til oppskrifter og fremgangsmåter, også ha andre innlegg knyttet til matlaging. I dette innlegget ønsker jeg å se på den omtrentlige prisen pr brød når du baker selv. Jeg er tilhenger av hjemmelaget mat - for det første vet du hva du spiser, det er alltid ferskt og smaken kan du tilpasse etter eget ønske. Og ikke minst - det er et rimligere alternativ i forhold til tilsvarende produkter.

Jeg har full forståelse for at tidsklemma kan innhente oss, og stadig bruker jeg selv halv- eller helfabrikat. Likevel er det fullt mulig å planlegge måltider, som for eksempel med ukesmeny og middagsplaner, som gjør er med å sparer tid i løpet av en uke. 

 

Denne uken har jeg valgt å ta for meg det grove nøttebrødet som ligger her - http://nyt.blogg.no/1383580321_grovt_nttebrd.html 

 

Prisene jeg har brukt er litt høyere enn hva jeg selv har betalt for produktene. Jeg kjøper alltid i vanlige kolonialforretninger, men kjøper alltid litt ekstra dersom det er tilbud. Prisene jeg oppgir er derfor reelle, men det kan være noen små endringer (både mot rimeligere og dyrere alternativer) 

1 pk fersk gjær -3 kr

1 ts salt - 1 kr

30gr valnøttkjerner - 10 kr

50 gr helkorn hvete 1 kr

40 gr havregryn 1 kr

20 gr linfrø 3 kr

60 gr sammalt rug 2 kr

100 gr grovbakstmel 2 kr

300 gr hvetemel 3 kr

vann regner jeg som gratis - men dersom noen bruker kjøpevann i bakst, så må også den prisen legges til

Ut fra dette regnestykke ser du at et nøttebrød kommer på ca 26 kr - noe som ikke virker veldig billig, men skulle du kjøpt brødet i butikken. Er det en gjennomsnittlig pris på over 30 kr/brødet. 

Til hverdags er det kanskje ikke nødvendig å lage nøttebrød, så dersom du bytter ut nøtter med litt mel, vil prisen bli helt en annen. 

 

Uansett hva du foretrekker - og hvordan prisene er hos deg! 

Ta vare på gode tradisjoner på kjøkkenet, og gled deg over resultater av det du lager!

 

Nyt!
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Nyt!

Nyt!

29, Sarpsborg

Mat som hobby, og ønsker dele noen erfaringer og gode matopplevelser. Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits