Kanelknuter

 

Dette er samme oppskrift som kanelsnurrene mine, men denne gangen har jeg testet ut "ferskere bakst". Noen som har erfaring med denne? Jeg er nok litt skeptisk, men det vil vise seg om det har noen påvirkning etter at kanelsnurrene har fått en runde i fryseren! Jeg kommer tilbake med min mening.. Men har noen der ute erfaringer, så del gjerne!

 

Oppskrift

100 gr smør - smeltes

3,5 dl melk 

50 gr gjær

1 dl sukker

1 ts kardemomme

1/2 ts hornsalt

hvetemel til deigen slipper bollen

 

Jeg lot deigen stå nesten en time til heving, og ca 30 min etter utbaking. Det er ikke nødvendig med så lang hevetid hverken før eller etter snurrene bakes ut!

 

Fremgangsmåte

Kjevle ut en firkant- ha på smør, sukker og kanel

 

Brett firkanten en gang fra langsiden - så fyllet ligger mot hverandre, og yttersiden er deig. Skjær i strimler (1-2 cm brede)

 

Ta en strimmel, og snurr mot sin akse (hold i hver ende av strimmelen, og vri en hånd mot deg og en fra deg. Så hele strimmelen er godt tvinnet

Ta den tvinnede strimmelen, og knyt en løs knute. 

 

Putt endene under kanelsnurren, så de ikke vil stikke opp etter steking

 

Etterheves i 20-30 minutter, og pensles med egg


Stekes på 190 grader i 10-13 minutter. Til de er gylne!

 

Nyt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Nyt!

Nyt!

30, Sarpsborg

Mat som hobby, og ønsker dele noen erfaringer og gode matopplevelser. Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits