Kanelknuter

Dette er samme oppskrift som kanelsnurrene mine, men denne gangen har jeg testet ut "ferskere bakst". Noen som har erfaring med denne? Jeg er nok litt skeptisk, men det vil vise seg om det har noen pvirkning etter at kanelsnurrene har ftt en runde i fryseren! Jeg kommer tilbake med min mening.. Men har noen der ute erfaringer, s del gjerne!

Oppskrift

100 gr smr - smeltes

3,5 dl melk

50 gr gjr

1 dl sukker

1 ts kardemomme

1/2 ts hornsalt

hvetemel til deigen slipper bollen

Jeg lot deigen st nesten en time til heving, og ca 30 min etter utbaking. Det er ikke ndvendig med s lang hevetid hverken fr eller etter snurrene bakes ut!

Fremgangsmte

Kjevle ut en firkant- ha p smr, sukker og kanel

Brett firkanten en gang fra langsiden - s fyllet ligger mot hverandre, og yttersiden er deig. Skjr i strimler (1-2 cm brede)

Ta en strimmel, og snurr mot sin akse (hold i hver ende av strimmelen, og vri en hnd mot deg og en fra deg. S hele strimmelen er godt tvinnet

Ta den tvinnede strimmelen, og knyt en ls knute.

Putt endene under kanelsnurren, s de ikke vil stikke opp etter steking

Etterheves i 20-30 minutter, og pensles med egg


Stekes p 190 grader i 10-13 minutter. Til de er gylne!

Nyt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Nyt!

Nyt!

30, Sarpsborg

Mat som hobby, og nsker dele noen erfaringer og gode matopplevelser. Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits