Gjærbakst

Kanelknuter

Dette er samme oppskrift som kanelsnurrene mine, men denne gangen har jeg testet ut "ferskere bakst". Noen som har erfaring med denne? Jeg er nok litt skeptisk, men det vil vise seg om det har noen...

Grovt nøttebrød

Her kommer en oppskrift på et grovt nøttebrød. Nøtter i brød gjør det ekstra saftig, og er med å gi en egen smak. LIkevel er det ikke hverdags her i huset at jeg baker nøttebrød. Det er flere oppsk...

Hvitløksrundstykker

Nå har det vært stille på min blogg en stund, fordi jeg har vært bortreist. Men det betyr ikke at jeg har lagt bloggen til side. Nå er jeg tilbake igjen! I dagkommer en annen variant med hvitløksr...

Pizzasnurrer

Litt rester av karbonadedeig i kjøleskapet ble til pizzasnurrer som skal nytes på fjelltur. Uten stekeovnmuligheter på hyttetur er hjemmebakst ekstra verdifullt! I dag har jeg testet ut toros pizz...

Grovbrød

Har baket et nytt grovbrød - og som jeg har lovet inneholder dette innlegget flere bildertatt underveis. Jeg baker fortsatt i Rømertopf - og kommer nok til å fortsette med det! Sett Rømertopf i ...

Kanelsnurr

I dag har jeg baket kanelsnurrer - tursøndag i morgen, og da er det godt med noe i ryggesekken! Jeg har tatt utgangspunkt i den søte grunndeigen jeg har brukt blant annet her: (http://nyt.blogg....

Skolebrød med vaniljekrem

I dag har jeg bakt skolebrød - ypperlig å ha i fryseren til gjester eller som kosemat på turer ute. Du trenger: en pakke gjær 100 gram smeltet margarin 3,5 dl melk 1 dl sukker 0,5 ts hornsa...

gratinerte rundstykker med smak av hvitløk

I går, rett før jeg la meg, laget jeg en no knead deig. Deigen skal ikke eltes, men heve over mange timer. Så når jeg kom hjem fra jobb i dag, var det raskt å lage nystekte rundstykker til middag ...

Hveteboller med vaniljehjerte

Morsdag og fastelavensøndag har gitt nystekte boller. I dag har jeg bakt hveteboller med innbakt vaniljekrem. Du trenger: margarin melk gjær sukker kardemomme hornsalt hvetemel vaniljekr...

Oppskrifter på brød

Som jeg skrev i forrige innlegg, ville oppskriftene komme når begge brødene var prøvesmakt. Og her i huset er det herved slutt på "kjøpebrød" Det lyse brødet - såkalt " no knead bread" havregryn he...

Hjemmebakt brød

I dag har jeg bakt to ulike brød for å prøve min nye Rømertopf - og det er en helt annen verden enn andre brødformer. Jeg bakte et fint "no knead bread" og et noe grovere brød med samme fremgangsmå...
Nyt!

Nyt!

30, Sarpsborg

Mat som hobby, og ønsker dele noen erfaringer og gode matopplevelser. Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits